Miere de salcâm
Mierea de salcâm este unul din sortimentele de miere cele mai căutate și apreciate datorită aromei sale și persistența stării fluide naturale o perioadă îndelungată de timp. Vă oferim miere vie, neprocesată termic sau chimic.
Comanda se pleasează telefonic la:
0753105900.
Gramaj disponibil:
Borcan 950 g, 450 g, 250 g, Recipient plastic 400 g.
* VĂ OFERIM PREȚURI DE PRODUCĂTOR!
Descriere miere de salcâm
Aspectul mierii de salcâm poate fi de la incoloră, până la o culoare gălbuie în funcție de vârsta fagurilor și amestecul simultan cu alt tip de miere. Are un gust plăcut, dulce, este vâscoasă, fluidă și nu prezintă semne de cristalizare pentru o perioadă lungă de timp datorită conținutului crescut de fructoză. Are un miros fin de salcâm. Trebuie sa ținem cont însă, că mirosul pronunțat de salcâm este un semn al falsificării mierii prin introducerea unei infuzii de flori de salcăm. Este bogată în minerale esențiale precum și vitamina A,C, și din complexul B. De esemenea se spune despre mierea de salcâm ca are și proprietăți antibiotice naturale și enzimatice
Efecte asupra organismului:
• Este sursă de energie și tonifiantă ajutând la combaterea oboselii și recuperarea rapidă după efort
• Ajută la procesul digestiv prin efectul său laxativ
• Are efect antiseptic și antibacterian
• Îmbunătațește sistemul imunitar
• Acest tip de miere este remediu popular pentru gastro-duodenite, acționând ca un pansament gastric
• Are efect benefic în bolile cardiovasculare prin efectul său diuretic
• Acțiune antiinflamatorie fiind de ajutor în afecțiunile căilor aeriene superioare (rinite, sinuzite, faringite) precum si in tuse
• Este utilizata in tratarea insomnie, stres, astenie, nevroze sau stări de depresie
• Se poate aplica ca și tratament local asupra plăgilor rezultate în urma arsurilor
Recomandari pentru consum
Consumul 2-3 lingurițe de miere pe zi simplu sau se pot amesteca cu fructe, lapte, cafea sau ceai. Mierea nu se adaugă niciodata în ceaiul sau cafeaua fierbinte. Acest tip de miere este un îndulcitor foarte bun deoarece nu alterează gustul sau aroma băuturii.
Se recomandă un pahar de apă caldă cu o linguriță de miere pentru calmarea pirozisului (arsuri gastrice) în gastrita hiperacidă sau boala de reflux gastroesofagian.
Se poate consuma un pahar de lapte fiert cu 1-2 lingurițe de miere de salcâm baut seara pentru ulcerul gastric.
De stiut…!
Datorită conținutului ridicat de fructoză și relativ scăzut de glucoză, mierea de salcâm poate să își mențină forma lichidă o perioadă îndelungată de timp (până la 12 luni).